Hunder, katter og ildere skal ha vaksiner regelmessig. Det vaksineres mot smittsomme og alvorlige sykdommer. Vaksinasjon av kjæledyr er ikke bare en sikkerhet for å unngå sykdom hos dyret ditt. Det er også en måte å holde forekomsten av visse sykdommer borte fra eller på et så lavt nivå som mulig i Norge. I tillegg er vaksinasjon et krav dersom du skal ha dyret ditt på utstilling eller annen konkurranse, på pensjonat/kennel eller dersom du skal utenlands med kjæledyret ditt.

Hunder vaksineres rutinemessig mot parvovirus, kennelhoste, smittsom leverbetennelse og valpesyke. Veterinæren vet hvilke vaksiner hunden din skal ha til enhver tid. Vaksinene som nå er på markedet gjør det mulig å tilpasse vaksinasjonene til hvert enkelt individ i den hyppighet som er nødvendig. Ta kontakt med veterinæren for mer info!

Katter vaksineres mot katteinfluensa og mot kattepest. Også her er det vaksiner på markedet som gjør det mulig å vaksinere hvert individ etter behov. Skal du ut og reise med kjæledyret ditt, bør du ta en telefon til veterinæren så snart du kan for å planlegge hva som skal gjøres og når.

Ildere vaksineres rutinemessig mot valpesyke. Også for ilder gjelder spesielle regler for utenlandsreise.

Når du har vært hos oss med kjæledyret ditt til vaksinasjon, vil du automatisk få innkalling via sms eller brev når tiden for neste vaksine nærmer seg. Husk at bare friske dyr skal vaksineres. Veterinæren vil før enhver vaksinasjon ta en helsesjekk av kjæledyret ditt. På det viset får du en årlig helsekontroll av dyret, og vi kan avdekke eventuell sykdom så tidlig som mulig.
Røyken og Omegn Dyreklinikk er opptatt av til enhver tid å holde seg oppdatert om de beste og nyeste vaksinene på markedet. Dermed er du sikker på at ditt dyr alltid får den beste og tryggeste behandlingen hos oss.