Ved Røyken og Omegn Dyreklinikk utføres tannbehandling av dyr. Tannstein er et stort problem hos kjæledyrene våre. Dette er et hardt og brunt, mineralisert belegg som legger seg på tennene. Tannstein gir ikke bare dyret et vond ånde, det forårsaker også sykdommer i tannkjøttet og i tennenes festeapparat. Resultatet kan bli betennelse i tannkjøttet, tannråte og løse tenner. Mange dyr har måttet trekke en stor del av tennene sine på grunn av dårlig munnhygiene. Blir det betennelser i munnhulen, kan bakterier herfra gå over i blodet og forårsake betennelser i andre deler av kroppen.

Det eneste virkelig effektive en kan gjøre for å forhindre plakk, dannelse av tannstein og hull i tennene, er å pusse tennene. Ved Røyken og Omegn Dyreklinikk får du gode råd om tannpuss og du får kjøpt tannbørster og tannkrem for hund og katt. Vi fjerner også tannstein og utfører tanntrekk når dette er nødvendig. Dyr som må fjerne tannstein regelmessig, får innkallinger til dette.

Det er ikke bare tannstein og hull i tennene som gir problemer i munnen til kjæledyrene våre. Mange har også melketenner som blir sittende og som skaper feil i tannstilling, noen har ulike munnhule- og tannsykdommer. Kaniner og smågnagere har ofte tenner som vokser feil eller som ikke slipes korrekt. Dette skaper svært alvorlige problemer som kan føre til byller, avmagring og sykdom. Husk at smågnagere og kaniner alltid skal ha godt med høy. Ved Røyken og Omegn Dyreklinikk sliper vi ned tenner som har vokst skjevt eller rett og slett blitt for lange og for spisse.

Røyken og Omegn Dyreklinikk har moderne tannunit og tannrøntgenutstyr. Flere av dyrlegene og dyrepleierne våre er etterutdannet innen tannmedisin hos dyr. Dermed sikrer vi dyret ditt tannbehandling av svært god kvalitet.