Osteopati er en manuell behandlingsform som skal øke kroppens evne til å helbrede seg selv. Osteopati består blant annet av ulike massasje-, manipulasjons- og mobiliseringsteknikker og tøyninger.

Grunnprinsippet innen osteopati er at bevegelsesapparatet, sirkulasjonen og nervesystemet danner en dynamisk helhet, og behandling med osteopati skal bidra til å normalisere eventuelle bevegelses- og funksjonsforstyrrelser. Osteopati er en forebyggende behandling men kan også benyttes ved akutte skader eller som del av en rehabiliterende behandling. Osteopati kan blant annet hjelpe ved nedsatt prestasjonsnivå, problemer med å utføre visse bevegelser, problemer i nakke/rygg, degenerative forandringer/slitasjeskader, skader/overtrening og ved atferdsforandringer.

Ved Røyken og Omegn Dyreklinikk utfører klinikkassistent og dyreosteopat Tina Rasmussen Finstad osteopatibehandlinger. Vi har enkelttimer og klippekort. Tina har mange, faste pasienter som sverger til osteopatien som behandlingsform for ulike plager, med eller uten samtidig trening i vanntredemølle eller med laser.