Ved Røyken og Omegn Dyreklinikk har vi et moderne røntgenapparat som tar gode bilder. Vårt digitale fremkallingssystem sikrer svært detaljerte bilder. Vi har personell som er godt kvalifisert til å ta røntgenbilder. Vi tar røntgenbilder av munnhule, hjerte, lunger, buk, rygg og annet der dette er nødvendig hos syke dyr. Vi utfører også kontrastundersøkelser.

HD (hofteleddsdysplasi) og AD (albueleddsdysplasi) er arvelige lidelser. Røntgenbilder for å avdekke dette skal utføres hos en rekke hunderaser. Også hos enkelte katteraser ønsker man HD-bilder. Noen hunderaser skal ta bilder av knær og/eller rygg. Spør veterinæren, oppdretteren din eller raseklubben om hva som gjelder for din rase.

Som regel tas HD/AD-bildene når hunden har passert 12 måneder. Hos noen store raser skal en vente til hunden har passert 18 måneder. Man bestiller time til HD-/AD-fotografering. For HD-fotografering er det et krav om at dyret skal sederes (legges i lett søvn). Det er derfor fint hvis hunden ikke fôres samme dag som fotograferingen finner sted. Det vanligste er at hunden leveres inn ved klinikken når den skal HD-fotograferes. Sett gjerne av 1,5 time.

Bildene sendes inn og avleses i regi av Norsk Kennel Klub.  For å få svarene så raskt som mulig, lønner det seg for deg å gå inn på kennelklubben sine hjemmesider på internett og der forhåndsbetale røntgenavlesningen. Hvis du ikke gjør dette, vil du ikke få resultatet før en ettersendt faktura er betalt. Du får også et ekstra gebyr å betale. Selve bildetakningen betales hos dyrlegen den dagen bildene tas. Ring oss ved Røyken og Omegn Dyreklinikk eller kom innom dersom du lurer på noe eller vil bestille time!