Røyken og Omegn Dyreklinikk har blodlab. Vi kan analysere biokjemiske verdier, det vil si verdier som forteller oss hvordan de vitale organene fungerer. I tillegg har vi analyser for mineralverdier, stoffskifteverdier og for kritisk sykdom. Vi utfører også hematologiundersøkelser (røde og hvite blodlegemer). Ved klinikken har vi tester for flåttbårne sykdommer som Borrelia og Anaplasma, samt in clinic-tester for kattevirusene FeLV, FIV og FIP. Vi utfører i tillegg parasittundersøkelser av avføringsprøver. Vi kan teste hunder for bukspyttkjertelbetennelser og vi har progesterontester for å finne anbefalt tidspunkt for paring eller inseminering av hund.

Årlige blodprøver er anbefalt for alle hunder og katter som er eldre enn 8 år. I tillegg anbefales blodprøver før dyr skal legges i narkose. Og sist men ikke minst: Syke dyr får analysert blodet sitt ved klinikken. Dermed kan man få svar på hva som feiler dyret nærmest på timen. Det gjøres oppmerksom på at man i flere tilfeller må gå videre med tilleggsundersøkelser etter funn på prøver. Tilleggsundersøkelser kan være videre undersøkelser av blodet, røntgen, ultralyd eller annet. Røyken og Omegn Dyreklinikk kan utføre det meste av slik diagnostikk.

C-Reactive Protein

Vi måler CRP ved klinikken vår. CRP er et akuttfaseprotein som blir forhøyet kun fire timer inn i et infeksjonsforløp. Så tidlig er det ikke forandringer på andre blodparametre. CRP lar seg ikke påvirke av andre faktorer. Dette er et flott hjelpemiddel når en skal finne ut om en har en infeksjon. Da nivået av CRP også forandrer seg raskt, er målingen også flott til å vurdere effekt av behandling.

Koagulasjonsfaktorer

MIstenker en at kjæledyret har spist rottegift eller mistenker man at dyret er bløder, kan vi finne ut dette for deg. Vi har maskiner som analyserer blant annet koagulasjonsfaktorer. Dette må en ellers til Oslo for å få undersøkt.